Storytelling

Publisert den Skrevet i Agile, Diskusjon, Fremtid, Ledelse, Storytelling


Når vi leser beskrivelser på jobb stillinger publisert på de vanlige kilder, ser vi at mange av de er veldig like. Av og til har vi følelsen at alle er tatt av samme mål. Dette skrev Fast Company magasin for noen måneder siden i denne artikkel.

Det som fanget oppmerksomhet min var at blant de forskjellige ferdigheter de lister som nyttige, «storytelling» er en av dem. Dette er noe de som jobber i Agile kan og bruker, men det er virkelig vanskelig å finne prosjektlederne utenfor Agile som vet noe om denne ferdigheten.

Selveste Project Management Institute (PMI) har tidligere påpekt at «storytelling» burde være en av de ønskede ferdigheter alle prosjektlederne har. Men hva egentlig er «storytelling»?

Vi kan beskrive det som kunsten til å fortelle en historie som treffer noe inni de mennesker som hører historien. Frem til nå var dette noe som bare ble brukt i marketing og salg. Men det har utviklet seg til et verktøy vi kan bruke for å bearbeide vårt navn / merke, på en sånn måte at vi utvikler et dypere forhold til våre kunder.

Når det gjelder vårt felt, det er tillegg en utvikling i prosjektlederen rollen som har skapt en ny figur noen kaller for «Delivery Story Teller». Dette refererer til en prosjektleder som er flink til å prestere på høyt nivå i de tradisjonelle funksjoner, men som i tillegg kan bygge opp et dypere forhold til de forskjellige stakeholders i et prosjekt. Alt dette bekrefter det vi begynner å se, nemlig at en god prosjektleder må ha en blanding av harde og myke ferdigheter. Vi opplever at endringer i markedet skjer fortere og fortere, og derfor trenger vi mennesker som kan forstå dette med en gang og tilpasse seg så fort som mulig til de nye omstendigheter.

«Storytelling» blir derfor en ferdighet som alle rollene burde få med seg. Forbes skriver i denne artikkel om hvor viktig dette er for å lykkes, og det er ikke bare prosjektlederne som må mestre dette men også alle andre lederne i en organisasjon.

I tillegg kan vi bruke «storytelling» som et verktøy når vi jobber med prosjekter i Agile, og ikke bare som en ferdighet. På neste innlegg skal jeg skrive om hvordan kan vi bruke «storytelling» for å ha en bedre oversikt på de forskjellige tasks og for å bedre forstå kundene sine ønsker.

Det hadde vært kjekt å høre din mening om dette. Bare skriv noen linjer nede om hva du tenker om «storytelling». Har du hørt om dette før? Ser du at dette kan være nyttig?

newest oldest most voted
Notify of
Elsa H.Karlsen
Guest
Elsa H.Karlsen

Spot on!