Hvordan kan vi endre og bli bedre?

Publisert den Skrevet i Diskusjon, Fremtid, Ledelse, Metodikk, Performance

I dag vil vi skrive om 6 vanlige feil man gjør når man prøver å drive med endringer. Vi ser rundt oss, at det finnes mange personer som tenker å endre sine vaner for å bli mer produktive. Mange har ikke tid til å gjøre alt de vil, andre gjør mange forskjellige ting uten å se positive resultater, osv.

Å erkjenne at vi kan bli bedre er selvfølgelig positivt, og det første steg vi må ta. Men det er ikke noe lett, og vi har alle opplevd å forsøke det, om og om igjen bare til å feile. Å feile er helt vanlig, og det er faktisk det som skal gjøre at vi kommer til å lære, vokse og bli bedre. Derfor har vi samlet de 6 vanlige feil vi ser vi og mange rundt oss gjør:

Leite etter løsninger bare for problemer vi har i nåtiden

Selvfølgelig finnes det hastesaker vi må fikse så fort som mulig, og det finnes alltid mange av disse i vår hverdag. Men hvis vi leiter etter løsninger for å være mer produktive, er vi nødt til å tenke langsiktig. Vi må utvikle faste vaner, og lære nye måter å jobbe. Hvis du vil være effektiv, må du investere i fremtidens deg.

Leite etter teknologiske endringer istedenfor personlige

Vi elsker Apps. Det finnes en App som kan hjelpe med hva som helst vi kan tenke oss. Av og til ser sånn ut at de er løsningen for alle problemer vi har. Mange av oss har en gang i tiden tenkt «Jeg har ikke tid til å gjøre alt jeg vil. Skal leite i App Storen, der kan jeg sikkert finne noe for det!». De alle fleste av de er jo nyttige verktøy som kommer til å hjelpe oss å nå vårt mål. Men de er bare en del av alle ting vi må ha på plass for å virkelig være der vi vil være. Det første ting du må konfigurere er din egen selv: dine vaner, rutiner, mål, osv. Etter det, kan vi laste ned de Apps vi trenger.

Prøve å gå for en revolusjon, istedenfor å fokusere på de små ting

Mange av problemene vi har, ser større enn de er. Derfor tror vi at for å løse store problemer er vi nødt til å finne store løsninger. Men dette er ikke helt sånn. Du, din hverdag og dine problemer består av mange små deler man må sette på rett plass. Tenk på LEGO. Du kan bygge et flott slott med delene, men for å gjøre det må først alle de små delene være på riktig plass.

Prøve å endre mye innen kort tid

Dette er noe som ligger i vår natur. Da vi har bestemt oss å endre, vil vi gjøre det umiddelbart. Dette er noe helt forståelig. Vi ser at endringer skal gi en bedre versjon av oss selv, og vi vil jo være bedre så fort som mulig. Vi må skjønne at dette tar tid. Derfor er tålmodighet og å være konstant de to ting som virkelig skal hjelpe oss å nå endringer.

Gjøre det samme som vår vellykkede nabo

Vi alle vet om noen som har gjort endringer og sitt liv er blitt bedre. Det er naturlig at vi fokusere på disse personer, og at vi faktisk prøver å forstå hva de har gjort som har bidratt til deres suksess. Men vi må aldri glemme at alle mennesker er forskjellige. I oss selv er vi annerledes, men i tillegg er våre omstendigheter også annerledes. Derfor vi kan ikke bare kopiere en formel som funket fra en annen person og forvente at det skal akkurat like bra. Alt må tilpasses til vår virkelighet.

Prøve noe på nytt, på samme måte vi gjøre det

Vi mennesker er, i mange tilfeller, optimistiske. Vi tror at «nå klarer vi det» selv om vi har feilet før. Dette er faktisk en fantastisk måte å tenke. Men samtidig ser vi at mange som prøver på nytt, gjør akkurat de samme ting de har gjort før og som endte i en svikt. Dette er på grunn av at mange personer fokuserer på hva de vil gjøre, istedenfor å fokusere på hvordan burde vi gjøre ting. For å lykkes må vi gå tilbake, se hvilke feil gjorde vi, analysere de og rette det som ikke funket.

Å endre er en prosess. Det er ikke noe som skjer bare med å ha vilje. Det består av mange ledd, og strekker seg i tiden. Vi må fokusere på alle trinn, analysere, prøve, feile, prøve på nytt. Det er krevende. Men vi mennesker har den kapasitet til å gjøre det. Det er bare å begynne!