5 ledelsesteknikker

Posted on Posted in Diskusjon, Lag, Ledelse, Metodikk, Performance

I dagens innlegg vil vi snakke om fem teknikker som skal gjøre vårt lag et lag med høy ytelse. Det finnes mange forskjellige teorier, bøker, metoder som handler om lederskap og motivasjon. En av modellene vi anbefaler er Hersey-Blanchart. Oppsummert, den handler om å analysere en konkret situasjon og regne med ekspertise nivå av de på laget vårt, sånn at vi kan tilpasse vår stil til akkurat den situasjon.

Men i dag skal vi fokusere på fem teknikker som skal hjelpe oss å utvikle vårt lag for at de når sitt fullt potensial.

  1. Definer klare mål. Helt fra begynnelsen må ha definert rollene, oppgaver og forventninger til hver eneste person i vårt lag. Vinnere lag vet hva de vil og har utmerket organisasjon og samarbeid. Derfor å skape gode kommunikasjons evner fra starten er et krav.

 

  1. Autonomi. Dersom vi har valgt de rette personer for de forskjellige oppgaver, er laget i utgangspunktet klar til å begynne å jobbe. Derfor må vi stole på dem og gi dem autonomi. Her vil vi insistere at prosjektlederen sin rolle er ikke å bestemme over de andre, men å hjelpe laget sånn at de kan bare fokusere på deres oppgaver.

 

  1. Team Building. Det er viktig å forsterke de personlige relasjoner og synergier mellom personene i vårt lag. Det finnes mange forskjellige team building aktiviteter som kan hjelpe oss å ha et lag med bedre samhold og mer effektivitet.

 

  1. Erkjenn godt arbeid. Selv om det kan virke som en selvfølge, ser vi at ikke alle lederne er like flinke når det gjelder dette punktet. Det er viktig at vi også fokuserer på det positive og at vi sier det til de som har gjort en bra jobb.

 

  1. Ledet av eksempel. Om det er endringer du forventer fra ditt lag, er du nødt til å være den person som begynner å endre. Bevis at du er den første som tar ting på alvor og jobber hardt for å finne gode løsninger til problemer som oppstår. Går du fra «sjef» til (inspirerende) leder, er du ustoppelig!

Vi vil gjerne høre fra deg. Har du erfaring med andre ledelsesteknikker du anbefaler?

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of