OpenPM²: Europakommisjonens sin prosjektledelse metodikk

Posted on Posted in Diskusjon, Fremtid, Ledelse, Metodikk, OpenPM², PMBOK

I dag vil vi presentere en ny metodikk som heter OpenPM². Metodikken er utviklet av Europakommisjonen de siste årene. Målet de hadde er å bygge en ny metodikk som fokuserer på å drive prosjekter på en effektiv måte.

Siden den ble utviklet av Europakommisjonen, var først og fremst EU prosjekter, som ligger innenfor de forskjellige programmer, det de hadde tenkt på. Men til slutt har de klart å utvikle en metodikk som kan brukes for, egentlig, hvilket som helst prosjekt og på alle sine faser.

Det som må understrekkes, er at OpenPM² er en metodikk som er veldig fokusert på det praktiske. Derfor når vi leser den PM² Guide, finner vi mange forklaringer om hvordan burde vi gjennomføre hver fase av et prosjekt.

Hva er forskjellen med PMBOK-en?

Det som er hovedforskjellen er at OpenPM² er en metodikk, mens PMBOK-en er en standard i prosjektledelse. Det betyr at PMBOK-en samler masse kunnskap om prosjektledelse, samt en rekke best practices.

OpenPM² er som sagt en metodikk, faktisk av den type som heter «step by step» som skal veilede oss på hvert steg i prosjektet. Derfor anbefaler vi denne metodikken til de som har mindre erfaring med å lede prosjekter og bare trenger noe enkel og praktisk å bruke. Alt i PM² Guide er veldig god forklart, med gode tegner som hjelper at alt blir forståelig.

En annen ting som er verdt å nevne er at OpenPM² følger selvfølgelig de generelle retningslinjer vi finner på de mest brukte referanserammer i prosjektledelse, som PMBOK, Prince2, osv.

Dere kan laste ned gratis PM² Guide her: https://bookshop.europa.eu/en/pm-project-management-methodology-guide-pbNO0716056/

Hva tenker du om denne metodikken? Synes du at den kan lett brukes til dine prosjekter?

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of